X
Menu

Příprava v kamenné peci / Horkovzdušné troubě / Konvektomatu

Sedm jednoduchých kroků k přípravě jedinečného Flamkuchnu / La Tarte Flambée

  • Nechte Flammkuchen plát důkladně roztát a předehřejte spodek pece na 250°C a vršek na 280°C.
  • Vezměte Flammkuchen plát a položte na prkénko.
  • Potřete Flammkuchen plát dochucenou omáčkou z Creme Fraiche a nechte cca. 1 cm okraje volné.
  • Obložte Flammkuchen plát připravenými ingrediencemi. Např: 50g pórku nebo cibulí na nudličky, 50g alsaského špeku nebo andlické slaniny.
  • Pomocí Flammkuchen lopaty vsuňte plát do předehřáté pece. Pečeme přímo na kamenech. (Když je rozsvícená zelená kontrolka, je pec předehřátá na požadovanou teplotu)
  • Po 2,5 min. vyjměte pomocí lopaty křupavý Flammkuchen z pece a přendejte na suché předehřáté servírovací prkénko.
  • Pomocí řezáku rozkrájejte Flammkuchen na sousta 2 x podélně, 2 x příčně. Podávejte co nejdříve!!

Poznámka:
Příprava v konvektomatu: 
Proces PEČENÍ = PIZZA = STUPEŇ 4 = 2-3 min.

Příprava v horkovzdušné troubě:
Teplota 250°C na sucho cca 3 min.

Příprava v troubě:
Spodek a vršek na 250°C. Položte Flammkuchen na rošt a pečte cca: 4 min.

Postup vyobrazen na fotkách (pro zvětšení klikněte na fotografii)