RECEPTY
V zásadě jsou všechny recepty potřené omáčkou Creme Fraiche, ale nechte vaší fantazii volný průchod.
Příprava omáčky z Creme Fraiche:
Použijte Creme Freiche, podle chuti přidejte sůl, pepř, olivový olej a špetku muškátového oříšku.
Classic
Flammkuchen potřete omáčkou Creme Fraiche, obložte jemně nakrájenými cibulovými štráfky a libovou slaninou.
Se žampióny
Flammkuchen potřete omáčkou Creme Fraiche, obložte jemně nakrájenými cibulovými štráfky, plátky žampiónů a posypte čerstvě strouhaným parmazánem.
S kozím sýrem
Flammkuchen potřete omáčkou Creme Fraiche, použijte červenou cibuli krájenou na štráfky, přidejte kozí sýr, čerstvou červenou papriku a krájené olivy.
S ruccolou
Flammkuchen potřete omáčkou Creme Fraiche, přidejte půlená Cherry rajčátka, plátky hnědých žampiónů a mozzarellu. Dejte péct. Po vyndání z pece posypte čerstvou rukolou a servírujte.
Vegetariánská
Flammkuchen potřete omáčkou Creme Fraiche nebo tomatovou omáčkou Sugo, přidejte na proužky krájenou papriku – (červená, zelená, žlutá), půlená Cherry rajčátka, cuketu, brokolici.
S čerstvým listovým špenátem a uzeným lososem
Obložte čerstvým listovým špenátem a dejte péct….Následně přidejte kousky lososa, a dochuťte dresinkem – (med, kopr, olivový olej, citrón)
S olivovým olejem a parmazánem:
Suchý Flammkuchen potřete olivovým olejem a parmazánem a dejte péct cca 3 min. Výborné jako příloha k salátům.
S jablky a kalvádosem
Flammkuchen potřete omáčkou Creme Fraiche, přidejte na slabé kulaté plátky nakrájená jablka, cukr, skořice a dejte
péct. Po vyndání přidejte opět skořici a cukr, brusinky, lehce postříkejte dobrým Calvádosem a trochou citrónové
šťávy.
S jablky, medem, kozím sýrem a fíky
Flammkuchen potřete omáčkou Creme Fraiche, přidejte na slabé kulaté plátky nakrájená jablka, na jablka přidejte
kozí sýr, sušené fíky na slabá kolečka a pokapejte medem. Nakonec posypte vlašskými ořechy a dejte péct.
Nápadům se nekladou žádné meze:
S krevetami, lososem, lanýži, čedarem, tuňákem, salámem, mušle sv. Jakuba, s opékanými bramborami a vejci……..
Asijský způsob – wasabi, fazolové klíčky, ananas, kuřecí prsa…..
Teď je to na vás. Hodně zážitků vám přeje kolektiv Flammkuchen.